top of page
Welkom in Zevenbergen

Welkom in Zevenbergen

Alarmpagina Welkom in Zevenbergen
Spoed
112
Alarmpagina Welkom in Zevenbergen
Politie
0900-8844

LAAT HULPDIENSTENWETEN WAAR JE BENT

Alarmpagina Welkom in Zevenbergen

SOS!

Laat familie en hulpdiensten weten waar je bent in geval van nood

Als iemand een ongeval heeft gehad en niet aanspreekbaar is, hoe kom je er dan achter wie van familie of vrienden gebeld moet worden?

 

Een mobiele telefoon is meestal beveiligd met wachtwoord of vingerafdruk, dus daar kom je niet in. Je kan het de hulpdiensten makkelijker maken door je telefoon op een noodgeval voor te bereiden. 

In geval van nood
ICE is de internationale afkorting voor: In Case of Emergency. Door deze afkorting voor de naam van partner/familie in je mobiele telefoon te zetten weten hulpverleners wie ze moeten bellen als je daar zelf niet toe in staat bent. Hoewel het geen officiële overheidscampagne betreft, roepen ook organisaties zoals het Rode Kruis of het Korps Landelijke Politiediensten en ook reisverzekeraars op om ICE-nummers in de telefoon te programmeren. Zowel Android als iOS zijn ingericht om dit soort nummers vanaf het beginscherm te bellen. 

Tip

Behalve contact met partner/familieleden is ook belangrijk om aan informatie te komen over bloedgroep, medicijnen, allergieën, donorcodecil, etc. iOS heeft hier een handige functie/app voor.

Stel je SOS-functie in op je mobiele telefoon

 Hier lees je hoe je dat voor Android en iOS kunt doen. 

  • Open de app Gezondheid.

  • Ga naar het tabblad ‘Medische ID’ en maak een medische ID aan. Je kan medische aandoeningen, allergieën, medicijngebruik, bloedgroep, etc aangeven.

  • Je kan contactpersonen toevoegen door verder te scrollen naar de optie ‘Voeg contactpersoon toe’.

  • Schakel de optie ‘Toon bij vergrendeling’ in!

  • Hulpverleners kunnen nu in het vergrendelscherm 'Medische ID' zien staan. Door daar op te drukken komen de ICE-contacten in beeld. 

  • Ga naar 'Contacten' en kies 'Groepen'.

  • Hier vind je de optie ‘ICE-contacten bij nood’. Druk op de '+' en voeg contacten toe. 

  • Hulpverleners kunnen nu vanaf het vergrendelscherm contact opnemen door het slot-icoontje / noodoproep-icoontje omhoog te slepen. Daarna kunnen ze een noodnummer invoeren of een ICE-contactpersoon selecteren.

EHBO ZEVENBERGEN

Je ziet een ongeluk, iemand is gewond, iemand is plotseling onwel geworden. Wat doe je? Je wilt graag helpen, maar hoe help je? De Zevenbergse EHBO-vereniging Aqua '53 zet zich in om de juiste eerste hulp te verlenen aan mensen waar dat nodig is.

De vereniging doet dat door het verzorgen van een basiscursus ehbo, het verzorgen van herhalingslessen en het geven van jeugd-ehbo-cursussen op scholen. Zij zetten zich in om bij evenementen in Zevenbergen eerste hulp te verlenen.

 Wil je lid worden, klik hier.

Veiligheid via Gemeente Moerdijk

Veiligheid via gemeente Moerdijk

Veiligheid is een breed begrip. Er is bijvoorbeeld openbare orde, sociale veiligheid, verkeersveiligheid en fysieke veiligheid. Veiligheid is een belangrijke voorwaarde om prettig samen te leven. Het veiliger maken in en van Moerdijk is een opgave waar de gemeente, inwoners, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samen aan werken. Ondanks het feit dat de kans op een ramp of crisis erg klein is, is deze wel aanwezig. Er zijn verschillende realistische risico’s waar we binnen de gemeente aan blootgesteld worden.

Als we er op voorbereid zijn, kunnen we ons er zo goed mogelijk tegen beschermen. Voor meer informatie over o.a. crisisbeheersing en rampenbestrijding, buurtpreventie, etc. verwijzen wij u naar de website van de gemeente Moerdijk.

 

Stel je SOS-functie in op je mobiele telefoon

Het instellen van noodcontacten (ICE) op je telefoon kon al langer op de meeste smartphones. Maar de nieuwste Galaxy-telefoons van Samsung (draaiend op Android 5.0 of hoger) en sinds vorige maand ook Apple's nieuwe besturingssysteem iOS 11 hebben een aparte SOS-functie voor noodsituaties.

iPhone (iOS 11 en hoger)

Bij de iPhone moet je deze functie wel zelf instellen. Dat doe je door in de app Gezondheid op je telefoon naar Medische ID te gaan. Daar vul je 'SOS-contactpersonen' in. Eenmaal ingesteld werkt de SOS-functie dan bij 5 keer snel de aan/uit-toets (de knop aan de zijkant van je toestel) indrukken.

Overige toestellen

Bij overige Android-toestellen is er ook een manier om een noodknop in te stellen. In dat geval is het nodig om één van de vele apps te downloaden en deze naar wens in te stellen.

Samsung (Galaxy S4 en hoger)

De SOS-functie zit ook bij de laatste Galaxy-modellen van Samsung ingebakken. Bij de Galaxy S4 en opvolgers S5, S6, S7 en S8 is het mogelijk om noodberichten te sturen. Bij 'Instellingen' onder 'Geavanceerde functies' bij de optie 'SOS-berichten verzenden'. Daarbij stuur je bovendien je locatiegegevens door (met behulp van gps of wifi) en kun je ook foto's en geluidsopnames meesturen. Bij deze Samsung-modellen werkt de SOS-functie dan bij 3 keer snel de aan/uit-toets indrukken.

Alarmnummers Zevenbergen
NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. Bezoek website NL-Alert voor meer infomatie en uitleg instellen NL-Alert

AED Locaties
Zevenbergen

Na een melding van een hartstilstand aan 112 wordt vrijwel onmiddelijk een bericht gestuurd naar geregistreerde en opgeleide vrijwilligers in de buurt, samen met informatie over waar een dichtbijzijnde AED te vinden is, de code van een AED kast en natuurlijk de preciese plaats van het slachtoffer.

De gewaarschuwde vrijwilligers kunnen daardoor snel en gericht in actie komen. Daarvoor is het nodig dat er genoeg goed opgeleide vrijwilligers zijn, èn dat er binnen een afstand van 6 minuten van het slachtoffer, 24 uur der dag een AED beschikbaar en bereikbaar is.

Het ideaal is om de AED’s zo te plaatsen dat er altijd tenminste een AED en een paar getrainde vrijwilligers beschikbaar zijn om binnen 6 minuten met het reanimeren te beginnen als iemand in uw buurt onverhoopt een hartstilstand krijgt. 


Zevenbergen Hartveilig is onderdeel van Ehbo-Vereniging Aqua ‘53

Alarmpagina Welkom in Zevenbergen
Alarmpagina Welkom in Zevenbergen

Nederlands en Europees alarmnummer 112

Bel 112 voor spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde. Dit gratis Europees noodnummer belt u in alle EU-lidstaten. De 112-alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk de juiste hulp: brandweer, politie of ambulance.  

 

Geen spoed, wel hulp nodig Is een situatie niet-spoedeisend, maar heeft u wel hulp nodig?  

 

Politie 0900-8844

bottom of page