top of page
Welkom in Zevenbergen

Welkom in Zevenbergen

Laat je betoveren door de smaken en verhalen van de Gemeente Moerdijk

Wandel en fiets door Zevenbergen en omliggende dorpen terwijl bekende stemmen je meenemen op een ontdekkingsreis langs historische routes vol prachtige verhalen en verborgen geheimen. 

wandelen & fietsen - Moerdijk

Wandel door historisch Zevenbergen

Met dank aan de ZVS en Heemkundekring Zevenbergen

Audiotour

Ontdek de speciale Suikerroute, gewijd aan het verhaal van Suikerbiet tot Suikerfabriek, ter ere van het jaar van de Biet 2017. Of ga op zoek naar de bakkers van weleer en geniet bij de nog bestaande bakkerijen van een Zevenbergse Slof.

Historisch Zevenbergen
Havenloop wandelroute - 5 km
Havenloop wandelroute - 10 km
Het bakkersrondje
De suikerroute
Zien doen - Moerdijk

Ontdek geschiedenis en innovatie

GPX of print

Ontdek de Zuiderwaterlinie en zijn geschiedenis, verken het charmante Willemstad met zijn monumentale panden en historische vestingwerken. Op het kruispunt van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland ligt het sfeervolle Fort Sabina, klaar om ontdekt te worden. Wandel langs de Volkeraksluizen, het grootste binnenvaartsluizencomplex van Europa, en verken sluizen en dammen van het Deltaplan, ontworpen voor bescherming tegen overstromingen en veilige scheepvaart.

Zuidwaterlinie
Deltaroute Volkeraksluizen
cultuur historie - Moerdijk

Volg het spoor van de bevrijding in 1944

Audiotour

Volg het spoor van de geallieerde bevrijders, zoals de 1e Poolse Pantserdivisie onder leiding van Generaal Maczek en de Amerikaanse 104e Infanteriedivisie “Timberwolf” die cruciale delen van dit gebied bevrijdden. Ervaar ook "In het spoor van het Turfschip", een fietstocht die de route van de Turfvaarders volgt, die met een list het Kasteel van Breda veroverden tijdens de 2e Wereldoorlog.

1e Poolse Divisie
Timberwolf
West Riding
In het spoor van het Turfschip
De suikerroute

Ontdek de natuur
van Zevenbergen

Ontdek Gemeente Moerdijk

Op ontdekking in de Gemeente Moerdijk

Audiotour

Verken Gemeente Moerdijk op de fiets en ontdek de Peensteker, het Timberwolf Mozaiek, de Tankmuur en Fort Sabina. Deze polderroute voert je langs tal van herkenbare plekken in de Gemeente Moerdijk.

Kleine polderroute - 15 km
Middelgrote polderroute - 40 km
Grote polderroute - 60 km
fiets de polderroutes in Moerdijk

Ontdek de streekwinkels en polderroutes  

GPX of print

Verken de schilderachtige Tonnekreek en de Oude Appelaarse polder per fiets, waarbij je onderweg stopt bij sfeervolle streekwinkels om te genieten van lokale lekkernijen. De route leidt je naar vestingstad Klundert, waar de oude vestingwerken nog steeds te bewonderen zijn. Ontdek ook de Bloemendaal- en Ruigenhilse polders, waar je kunt genieten van het uitgestrekte polderlandschap en historische plekken zoals Huize Bloemendaal, fort De Hel en de charmante vestingstad Willemstad.

Oude appelaarse polderroute
Bloemendaalse polderroute
Ruigenhilse polderroute

In Zevenbergen zijn we allemaal met elkaar verbonden. We werken samen, sporten samen, spelen toneel of maken muziek, we zeggen elkaar gedag op straat of doen boodschappen in dezelfde winkel. We houden ervan ons te verenigen. 

 

Geregeld zetten wij een vereniging in het Zevenbergs zonnetje. Willen jullie als vereniging ook in de rubriek? Dat kan! 

Allemaal met elkaar verbonden.

Interview vereniging

Zevenbergen
Zevenbergen

Onze ondernemers zijn hardwerkende mensen, maar vaak staan zij zelf achter de schermen. Wie zijn ze, wat doen ze en wat maakt ze bijzonder? Wij promoten graag onze lokale ondernemers en zetten ze daarom in een ‘Zevenbergs zonnetje’. Wil jij als ondernemer ook in de rubriek? Dat kan! 

Onderneem, verenig je en inspireer.

Interview ondernemer

Organiseer jij ook een evenement? Meld het bij ons aan!

bottom of page