top of page
Ondernemen in Zevenbergen

Ondernemen in Zevenbergen

Boweko Melvin Wevers

Melvin Wevers: “Er is niets leukers dan een dankbare klant voorzien van een optimaal comfort door een keurig geïnstalleerde airco of warmtepomp”. 

Ik ben Melvin Wevers, werkzaam bij Boweko waar ik in 2020 mijn entree heb mogen maken. Boweko is een klein maar trots familiebedrijf met passie voor klimaattechniek; airco’s en warmtepompen.

Boweko verkoopt en installeert airconditioning en warmtepompen van de merken Toshiba en Carrier. Sinds dit jaar hebben we ook de warmtepomp van Nederlandse fabrikant WeHeat toegevoegd aan ons assortiment.

Wat heeft je ertoe gedreven zelfstandig ondernemer te worden?

 

Tijdens mijn middelbare schooltijd op het Stedelijk Gymnasium had ik weinig oog voor het ondernemerschap van mijn ouders. Pas tijdens mijn studie journalistiek kwam hier verandering in, toen ik een paar keer met mijn vader mee op pad ging om te helpen. Waar ik de overvolle werkweken die je als ondernemer maakt eerder had verafschuwd, zag ik nu voor het eerst de voldoening en vrijheid die het ondernemerschap met zich meebrengt. Inmiddels met alle benodigde diploma’s en certificaten in het bezit zit ik volledig in het bedrijf van mijn ouders, zonder ooit een dag spijt te hebben gehad van deze keuze.

 

Sinds wanneer bestaat de onderneming en hoe is de onderneming in de loop der jaren veranderd?

Mijn ouders John Wevers en Marianne den Boer hebben Boweko 30 jaar geleden opgericht in 1994. Destijds was Boweko hoofdzakelijk een installateur in horeca koeltechniek; denk aan koel- en vriescellen, biertapinstallaties en drankenkoeling. Airconditioning was maar een relatief klein onderdeel van onze werkzaamheden.

Dit veranderde tijdens de Corona pandemie. De horeca moest haar deuren sluiten en de interesse in airconditioning nam explosief toe. Het was voor ons dan ook een logische keuze om hierin mee te groeien. Door de gestegen gasprijzen en een vernieuwde aandacht op verduurzaming hebben we naast airco’s ook warmtepompen aan ons werkveld toegevoegd. Zo combineren we onze decennialange ervaring met een frisse blik op deze nieuwe techniek.

OV lid Boweko
Familiebedrijf Boweko

Wat voegt jouw onderneming toe aan Zevenbergen?

We proberen de inwoners in en rondom onze gemeente zo goed mogelijk te voorzien van kwalitatief hoogstaande en net geïnstalleerde airconditioning en warmtepompen. We vinden het belangrijk dat al onze klanten er comfortabel en tevreden bijzitten. 

 

Wat maakt de vereniging bijzonder? 

Onze visie is goed en persoonlijk klantencontact. Voorafgaand aan een offerte komen we dan ook graag vrijblijvend langs om de situatie en wensen te bespreken. Als hieruit blijkt dat een klant in onze visie niet gebaat is bij bijvoorbeeld een warmtepomp, dan zullen we dit ook niet installeren. Zo installeren we enkel hetgeen waar we zelf 100% achterstaan.

Waar ben je het meest trots op?  

Ik ben enorm trots op de vele lovende klanten die we door de jaren heen hebben mogen vergaren. Dit geeft ons de voldoening en uiterste motivatie om ons in te blijven zetten voor een optimaal binnenklimaat bij onze klanten.

" Onze visie is goed en persoonlijk klantencontact "

Boweko

Als je het doet, doe het dan goed

Wat maakt Zevenbergen tot dé plek om te ondernemen voor jou? 

 

Zevenbergen maakt een mooie groei door, zonder het vertrouwde te verliezen wat onze familie al generaties lang tot trotse Zevenbergenaren maakt. Dit maakt Zevenbergen een eeuwig thuis; zowel voor mijzelf als voor Boweko.

 

Weet de Zevenbergenaar jouw onderneming goed te vinden? 

Daar lijkt het wel op. Hoewel we als klein bedrijf het natuurlijk vooral van mond-tot-mond reclame moeten hebben proberen we ook zelf onze bekendheid in en rondom Zevenbergen goed kenbaar te maken. Dit doen we op diverse manieren, zoals het sponsoren van lokale evenementen en zo maken we sinds kort ook gebruik van de etalage in de voormalige Pover schoenenwinkel.

Wat zijn je plannen en uitdagingen voor de toekomst? 

Er is geen markt zo dynamisch als die van de installatie branche. Door vernieuwende regels en ontwikkelingen zullen we altijd blijven leren en vernieuwen. Dit geeft het ondernemen zijn charme.

Wie is je droomklant?

Er is niets leukers dan een dankbare klant voorzien van een optimaal comfort door een keurig geïnstalleerde airco of warmtepomp. Mijn droomklant is dan ook iemand die, net als ik, kritisch kijkt naar details en alles zo netjes mogelijk wilt hebben. Mijn lijfspreuk is niet voor niets; ‘Als je het doet, doe het dan goed.’

" Zevenbergen maakt een mooie groei door, zonder het vertrouwde te verliezen wat onze familie al generaties lang tot trotse Zevenbergenaren maakt. "

bottom of page