-M.jpg)
Kees Quispel: “Iedere gast wordt gewaardeerd.”
Sinds 1993 zijn Kees en Anita Quispel vertrouwde gezichten in de Zevenbergse horeca. Na de titel “Dorpscafé van het jaar” voor hun café De Kwip, was het tijd voor iets nieuws. Ook De Borgh is inmiddels een begrip in Zevenbergen en omstreken.
Wie ben je en wat is de naam van je onderneming?
Ik ben Kees Quispel; samen met mijn vrouw Anita Quispel begonnen we in 2003 een nieuw avontuur in Zevenbergen. Daarvoor waren wij de uitbaters van café de Kwip. In 2003 zijn we gestart met de exploitatie van sporthal de Molenberg en zijn de voorbereidingen van de nieuwbouw gestart. In juni 2005 zijn we voorzichtig aan gestart met de Borgh. In augustus 2005 is de Borgh officieel geopend. Dus we bestaan dit jaar 20 jaar!
Welk product of dienst bied je aan?
Op horecagebied hebben we heel veel in huis. Een hotel met (nu nog) 30 kamers, een restaurant, vergaderaccommodatie, de multifunctionele theaterzaal de Vlakte en een sporthal. Deze laatste sluit 1 mei 2026.
Wat heeft je ertoe gedreven zelfstandig ondernemer te worden?
Zelfstandig ondernemers zijn we altijd al geweest. Eerst in café de Kwip. Na de titel “Dorpscafé van het Jaar” (van Nederland) in 2001 was het tijd voor een nieuwe uitdaging.
-M.jpg)

Sinds wanneer bestaat de onderneming en hoe is de onderneming in de loop der jaren veranderd?
De Borgh is in de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde in de Zevenbergse samenleving en daarbuiten. We denken ook aan de toekomst en aan onze opvolging. Sinds 2024 hebben drie vaste personeelsleden aandelen gekocht in ons bedrijf. Op termijn is het de bedoeling dat zij het bedrijf volledig gaan overnemen. Die collega’s zijn: Matthieu Dudok, Frank Dillisse en Tim Bouman. Dit biedt stabiliteit voor het bedrijf, de andere personeelsleden en natuurlijk onze gasten.
Wat voegt jouw onderneming toe aan Zevenbergen?
20 jaar geleden was de Borgh er nog niet en nu is het een multifunctioneel goed lopend horecabedrijf dat niet meer weg te denken is in Zevenbergen!
Wat maakt jouw onderneming bijzonder?
De combinatiemogelijkheid van al die horecafacetten onder één dak en qua grootte een van de grootste horecabedrijven in onze gemeente. Dit stimuleert dus ook de werkgelegenheid.
Waar ben je het meest trots op?
Dat we met behoorlijk veel tegenwind en diverse crisisjaren een prachtig goedlopend bedrijf hebben neergezet.
" De Borgh is in de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde in de Zevenbergse samenleving en daarbuiten "

-M.jpg)
Iedere gast wordt zeer gewaardeerd!
Wat maakt Zevenbergen tot dé plek om te ondernemen voor jou?
Ik ben hier geboren en getogen, dus die keuze was niet zo moeilijk. Zowel Frank als Matthieu wonen ook al jaren in Zevenbergen. Tim woont in Klundert.
Weet de Zevenbergenaar jouw onderneming goed te vinden?
Jazeker, maar niet alleen Zevenbergenaren. Ook mensen uit Klundert, Noordhoek, Langeweg, Fijnaart en Etten-Leur.
Wat zijn je plannen en uitdagingen voor de toekomst?
Samen met de compagnons en Karel Vrolijk zijn we druk bezig met nieuwbouwplannen voor als de sporthal gesloopt gaat worden. Het is de bedoeling dat er appartementen komen en een uitbreiding van het hotel.
Wie is je droomklant?
In de horeca heb je natuurlijk geen klanten, maar gasten. En iedere gast is er één op zich. Grote gasten, kleine gasten…het maakt ons niet uit. Iedere gast wordt zeer gewaardeerd!