top of page
Ondernemen in Zevenbergen

Ondernemen in Zevenbergen

Ondernemen in Zevenbergen - Nigel Koevoet

Nigel Koevoet: 
Mijn droomklant?

De leerling die met een lach naar binnen komt en met een lach weer gaat.”

Wanneer je vader een succesvolle onderneming heeft, lijkt het voor de hand te liggen om deze zaak over te nemen. Zo ook voor Nigel Koevoet,  sinds maart 2022 de trotste eigenaar van Koevoet Dance Department en net als zijn vader verantwoordelijk voor generaties swingend en hiphoppend Zevenbergen en omstreken. Maar is dat wel altijd zo vanzelfsprekend geweest of heeft hij ook eens getwijfeld? 

Wie ben je en wat is de naam van je onderneming?

 

Ik ben Nigel Koevoet en ik ben sinds maart 2022 de trotse eigenaar van Koevoet Dance Department, voorheen Koevoet Dance Masters. Al van kleins af aan kom ik in de dansschool van mijn vader Tien Koevoet. Na een aantal jaar daar gewerkt te hebben, heb ik het stokje mogen overnemen van mijn vader en zijn vrouw Judith. 

 

Welk product of dienst bied je aan? 

Onze dansschool biedt al danslessen vanaf de leeftijd van 2,5 jaar. Van klassiek ballet en hiphop tot aan sportdanslessen voor senioren. Naast onze reguliere danslessen hebben wij ook verschillende wedstrijdteams. 

 

Wat heeft je ertoe gedreven zelfstandig ondernemer te worden? 

Als kind zag ik mijn vader al ondernemen en zei ik altijd al dat ik later ook dansdocent wilde worden. Dat gevoel was ik rond mijn zestiende even kwijt en dus koos ik toen een totaal andere opleiding. Maar uiteindelijk ben ik na deze opleiding toch gaan studeren aan de  dansacademie in Arnhem. Binnen deze opleiding werd je opgeleid in vier onderdelen: ‘danser’, docent’, ‘choreograaf’ en ‘ondernemer’. Al deze onderdelen spraken mij aan, maar het ‘docent’ en ‘ondernemer’ toch wel het meeste.  

Ondernemen in Zevenbergen - Koevoet Dance Department
Ondernemen in Zevenbergen - Koevoet Dance Department

Sinds wanneer bestaat de onderneming en hoe is de onderneming in de loop der jaren veranderd? 

De onderneming bestaat al meer dan 37 jaar. Vroeger vooral gericht op het stijldansen en de kinderlessen. Maar wensen van de leden veranderen en ik ben iets meer van het stijldansen afgestapt en focus nu op andere dansstijlen zoals hiphop, klassiek ballet, Zumba, Modern en Showdance. De stijldanslessen en de kidslessen worden overigens ook nog aangeboden. Ook zijn de naam, de locatie en de huisstijl veranderd. Er danst nu een frisse wind door de onderneming. 

 

Wat voegt jouw onderneming toe aan Zevenbergen? 

Wij hopen met onze onderneming zoveel mogelijk bewoners van de gemeente Moerdijk te laten bewegen door middel van dans. Wij doen dit met een bevlogen en groeiend docententeam waar ik heel trots op ben. Buiten onze danslessen organiseren wij jaarlijks een voorstelling waarin al onze groepen deelnemen. 

Wat maakt jouw onderneming bijzonder? 

Ik streef ernaar om iedereen persoonlijk te benaderen, gelijk te behandelen en ieder evenveel kansen te geven. Leerlingen blijven lang bij ons en dat is een groot compliment. Veel van onze tieners heb ik heel jong binnen zien komen en nog steeds komen ze naar onze lessen.

Waar ben je het meest trots op?

 

De ontwikkeling die de dansschool de afgelopen jaren heeft ingezet. Ik bedoel hiermee de groei van het aantal leerlingen tot aan de nieuwe locatie met zijn nieuwe uitstraling.

 

Wat maakt Zevenbergen tot dé plek om te ondernemen voor jou?

Ook Zevenbergen maakt een groei en ontwikkeling door. Daarom past mijn onderneming hier zo goed. Zevenbergen is voor mij een thuis, ik woon hier, met uitzondering van mijn studententijd, al heel mijn leven en ben trots een Zevenbergenaar te zijn.

Weet de Zevenbergenaar jouw onderneming goed te vinden?

 

Het lijkt er wel op! Wij proberen ons via verschillende kanalen kenbaar te maken en zodoende zichtbaar te zijn. Dat werkt, want wij moeten jammer genoeg nu al leerlingen op wachtlijsten plaatsen. Er wacht ons dus een mooie uitdaging als wij kijken naar de groei en  het rooster voor volgend jaar. 

Wat zijn je plannen en uitdagingen voor de toekomst? 

De komende tijd hoop ik de ontwikkeling van afgelopen jaren door te zetten. Ook zou ik graag nog wat nieuwe dansstijlen aan ons assortiment willen toevoegen en bestaande, maar ook nieuwe evenementen organiseren. 

Wie is je droomklant? 

Voor mij is de droomklant eigenlijk heel simpel, de leerling die met een lach binnen komt en met een lach naar buiten gaat. Plezier staat bij mij voorop en iedereen moet zich op zijn eigen manier kunnen uiten en ontwikkelen binnen onze dansschool. 

Ondernemen in Zevenbergen - Nigel Koevoet
Koevoet dance department

Koevoet Dance Departement

www.koevoet.nl

dansen@koevoet.nl

" Plezier staat bij mij voorop en iedereen moet zich op zijn eigen manier kunnen uiten en ontwikkelen binnen onze dansschool "

bottom of page