top of page
Welkom in Zevenbergen

Welkom in Zevenbergen

Zevenbergse Voorzitterssocieteit

Bart Schuijt: “We zouden het fantastisch vinden wanneer voorzitters zich met elkaar verbonden voelen en echt iets voor elkaar kunnen betekenen”. 

Verenigingen met elkaar verbinden, zodat ze elkaar kunnen versterken. Zodat voorzitters kunnen sparren, elkaar kunnen ondersteunen en uit de brand kunnen helpen, waar nodig. Dat is het idee. De Zevenbergse Voorzitterssociëteit (ZVS) is de plaats waar voorzitters elkaar treffen. Wij spraken met Bart Schuijt, een van de initiatiefnemers van deze vereniging. 

Wat is de naam van de vereniging en wat doet de vereniging? 

 

De Zevenbergse Voorzitters Sociëteit is opgericht met als doel om Zevenbergse verenigingen, stichtingen en sociëteiten samen te brengen om elkaar te steunen, met elkaar te overleggen, elkaar te inspireren en te helpen met zaken die je als bestuurder tegenkomt.

 

Sinds wanneer bestaat de vereniging en waarom is deze opgericht?

Onze oprichtingsdatum is 1 januari 2017. Samen met Ronald Schoone (oud voorzitter Ondernemersvereniging Ondernemen in Zevenbergen) heb ik toen gemeend dat er meer overleg en onderlinge steun gegeven kon worden aan de verenigingen, stichtingen en sociëteiten van Zevenbergen. Ook is het een grote wens van ons om een gezamenlijke agenda op te stellen en deze te verspreiden via één platform.  Na jaren aandringen hebben we het voor elkaar gekregen dat er verschillende platvormen een akkoord met elkaar hebben ondertekend om samen een agenda te maken, met de gemeente Moerdijk als initiator. Helaas hield deze geen stand. 

Zevenbergse Voorzitterssocieteit werkt samen met Welkom in Zevenbergen
ZVS en Welkom in Zevenbergen

Wat biedt de vereniging aan?

Wij organiseren twee keer per jaar een evenement met een interessant thema. De avond wordt door één van de verenigingen gefaciliteerd en ons bestuur helpt met de af te handelen agenda en het uitnodigen van de leden. Hierdoor hebben de leden de gelegenheid om hun vereniging, stichting of sociëteit te presenteren aan de andere voorzitters.  

 

Wat maakt de vereniging bijzonder? 

Het bijzondere aan onze vereniging is dat we een organisatie zijn die helpt bij het organiseren van evenementen waarbij de voorzitters (of hun afgevaardigden) samen komen om hun ervaringen te delen, maar ook om hulp aan elkaar te kunnen vragen. Zo ondersteunen we elkaar en maken we elkaar sterker en daarmee ook de verenigingen en organisaties van Zevenbergen. Wat natuurlijk een positief effect heeft op onze gemeenschap. 

Wat moet ik doen om lid te worden van de vereniging? 

Iedere vereniging die zich aanmeldt bij de gemeente Moerdijk (dit kan bij het verenigingenloket), kan worden uitgenodigd voor onze avonden. Geregeld schakelen we met de betreffende afdeling voor een update en daar worden we altijd fijn geholpen. Onze leden brengen overigens de meeste leden met zich mee door een goede mond- op-mond-reclame. 

" Kennis en ervaring met elkaar delen "

Zevenbergse voorzitterssocietit verbind verenigingen

Verbinden om elkaar te versterken

Waar moet ik aan voldoen om lid te kunnen worden van de vereniging?

 

Dat is heel eenvoudig. Je moet (plaatsvervangend) voorzitter zijn van een vereniging, stichting of sociëteit. We vragen geen lidmaatschapsgeld of een andere bijdrage. We bestaan alleen uit vrijwilligers. Natuurlijk is het wel gezellig als de vereniging een keer bij jou langs kan komen. 

 

Wat voegt de vereniging toe aan Zevenbergen? 

Zoals eerder al genoemd willen we vooral zorgen voor een verbinding van alle verenigingen, stichtingen en sociëteiten in Zevenbergen. Door kennis te hebben met alle voorzitters, heb je de mogelijkheid om een goede gezamenlijke agenda op te zetten of ervaringen uit te wisselen. Een mooiere toevoeging aan de gemeenschap kan je niet wensen..

Wat zijn je plannen en uitdagingen voor de toekomst? 

We zouden het fantastisch vinden wanneer alle voorzitters aanwezig zullen zijn op onze bijeenkomsten, zodat ze verbonden zijn met elkaar en echt iets voor elkaar kunnen betekenen. De leden die op onze bijeenkomsten aanwezig zijn, zijn erg enthousiast en we zien ze vaak terug. Extra leuk is het wanneer ze aanbieden een volgende bijeenkomst bij hen te organiseren.

Wat doet de vereniging om nieuwe leden te werven? 

We moeten vooral in de picture blijven van de besturen van alle verenigingen, stichtingen en sociëteiten. Welkom in Zevenbergen geeft ons deze gelegenheid en daar zijn we erg blij mee. Samen de gezamenlijke agenda vol krijgen met alle activiteiten van ons leuke stadje is daar een mooi voorbeeld van! 

Zbergse voorzitterssocieteit

Bart Schuijt

Voorzitter

Voorzitterssociëteit

" Ons doel is verenigingen verbinden en samen te brengen, elkaar te steunen, met elkaar te overleggen, te inspireren en helpen met zaken die je als bestuurder tegenkomt "

bottom of page