top of page
Ondernemen in Zevenbergen

Ondernemen in Zevenbergen

Marjolein de Wit
ZVS

Zevenbergse Voorzitters Sociëteit

Ik ben Marjolein de Wit,  voorzitter van de Stichting Cultuur Moerdijk (SCM). SCM is niet specifiek Zevenbergs maar actief in de hele gemeente Moerdijk. De bestuursleden komen daardoor uit verschillende plaatsen, ik woon zelf in Willemstad. Mijn voorganger woont in Zevenbergen, vandaar dat ik hem ben opgevolgd in het bestuur van ZVS.

Overigens is Zevenbergen geen onbekend terrein voor mij. Van 1999 tot 2010 was ik wethouder in Moerdijk en daardoor heb ik Zevenbergen én de hele gemeente goed leren kennen. Ik heb in die jaren een enorm netwerk opgebouwd waar ik nog steeds “profijt” van heb. Ik ben heel actief gebleven, als vrijwilliger en toezichthouder bij o.a. bij de bibliotheek, de woningcorporatie, enkele zorgorganisaties, Cultuur Moerdijk, en wat kleinere projectmatige activiteiten. De laatste tijd houd ik me ook op verschillende manieren bezig met de leefbaarheid in Willemstad, waarbij vooral de nadelen van (massa)toerisme veel aandacht vergen.

 

Het is erg leuk om actief te zijn op verschillende plekken in onze samenleving, het geeft mij veel voldoening.

Willemstad is al ruim 32 jaar mijn woonplaats. Ik ben geboren in Edam en heb ook in Volendam gewoond. Ik ben getrouwd met Jan die als vrijwilliger actief is bij Energiek Moerdijk en in de energietransitie. Wij hebben een dochter in Amsterdam, onze zoon woont met zijn vrouw in Breukelen. Onze kleinzoon is ruim 2 jaar en het tweede kleinkind is onderweg. Wij gaan regelmatig op reis, dichtbij en ver weg. Dat hebben we altijd gedaan maar hebben er nu nog meer tijd voor. We doen regelmatig “een cultureeltje” zoals wij dat noemen. Concerten (vooral jazz), Oerol, film en musea zijn daarbij favoriet. Sinds een jaar ben ik lid van een leesclub. Ik zit op gym, ga regelmatig zwemmen en houd erg van koken.

 

Alles bij elkaar zijn onze dagen goed en gevarieerd gevuld, we kunnen niet zonder onze gedeelde digitale agenda!

 

Contact? Mail naar  marjolein.de.wit@cultuurmoerdijk.nl

" Het is de bedoeling dat we ook van elkaar leren. De bijeenkomsten zijn daarom ook altijd 

informatief en leerzaam "

bottom of page